mandag 8. april 2013

Tøff seriestart mot askeladden Hødd

Typisk nok kom gårsdagens renessanse for fredrikstadblogg.no på FFKs egen fødselsdag 7. april. I dag er vimpelen på plass på verandaen i anledning seriestarten mot Hødd i vikarligaen. Praktisk nok dekker vimpelen også delvis over mitt skamklipte epletre i bildets bakgrunn. Jeg har fått kjeft fra opphavet, ja!
 
FFK-vimpel og skamklipt epletre 
Tilbake til fotballen. Hødd er utvilsomt en av de virkelig store askeladdene i norsk fotball. Kanskje er det bare Sogndal som er i nærheten av en liknende askeladdstatus. Riktignok begynner det å bli noen år siden sist den store lille klubben fra Ulsteinvik var i den øverste divisjonen, men fjorårets cupseier var et definitivt høydepunkt i klubbens historie.
 
På veien til Ullevål gravla Hødd cupdrømmene til både fossetrollene, Haugesund og Brann. Med sitt herlige offensive spill, spesielt i semifinalen mot Brann, sjarmerte ulsteinvikingene fotballhjerter i hele vårt langstrakte land. I serien holdt de imidlertid på å rykke ned til 2. divisjon.
 
Nettopp Hødds evne til å felle kjemper gir grunn til bekymring før kveldens kamp. Med fare for å virke pompøs på FFKs vegne: Bortekampen på Fredrikstad stadion er – med unntak av ett og annet sagnomsust julebord – utvilsomt sesongens største begivenhet for alle lagene i Adeccoligaen. Her finner vi en av FFKs største utfordringer denne sesongen: Å vinne på hjemmebane mot hardt kjempende lag som stiller fullstendig uten forventningspress.
 
Hvordan har så FFK tradisjonelt gjort det mot Hødd? I moderne tid – det vil si etter den tiårige ørkenvandringen i 2. divisjon – har FFK kun møtt Hødd to ganger til offisielle kamper. FFK spilte mot Hødd i serien i 2003. Våroppgjøret endte 2-2 på Høddvoll, mens FFK tok en klar 4-1-seier på hjemmebane. Deretter har lagene ikke møtt hverandre hverken i cup eller serie, for sist FFK var i Adeccoligaen var Hødd en snartur i 2. divisjon.
 
Hvordan Hødd vil prestere etter fjorårets jubelsesong, er uvisst. Laget virker ikke vesentlig svekket. Derfor får vi en hard nøtt å knekke i kveld. Skal FFK spille i Tippeligaen neste sesong, er seire på hjemmebane mot antatt svakere lag som Hødd en nødvendighet. Hvis ikke får vi en tung vei tilbake til det gode selskap.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar