søndag 7. april 2013

"Vi burde stifte en fotballklubb her i byen, gutter..." 
Slik startet det hele en vårsøndag i mars 1903 ifølge FFKs egen historiebok, "Fredrikstadgutter våre veier». Tirsdag 7. april samme år ble det hele formalisert av de 15 fremmøtte på stiftelsesmøtet på Victoria Hotell. «Fredriksstad Fodboldklub» var etablert. En lang og stolt historie var i gang.

Bildet av Østre Fredrikstad kirke virker kanskje malplassert ved feiringen av en 110 år gammel fotballklubb, men det er jo ikke uvanlig å oppsøke kirken ved livets store begivenheter. Her kan imidlertid kirken i Gamlebyen først og fremst få stå som symbol på fotballforbundets gravlegging av FFKs ønske om å få feire dagen med noe så originalt som en fotballkamp. I stedet ble det mandagskamp – uten å ta hensyn til mulighetene for å skape en fotballfest en aristokrat verdig.
 
Selv tilbragte jeg den fortballfrie aftenen i kirken. Nei, ikke i forbønn for FFK, men som deltager på vårens gospelmesse. Vi får håpe at ikke kveldens musikalske høydepunkt i Gamlebyen, «Abide with me», oppsummerer morgendagen for FFK. Begravelsessanger er det siste FFK trenger nå.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar