mandag 22. april 2013

Ille Blad lesestoff!

På en ellers trist kveld rent fotballmessig var det likevel noe som varmet, nemlig den nye fanzinen Ille Blad. Dette er en uoffisiell supporterblekke som er mindre glatt og strømlinjeformet i stilen enn for eksempel Plankehaugens medlemsblad Evig Aristokrat. Innholdet i Ille Blad er variert og godt med fokus på sentrale saker for en generelt fotballinteressert fredrikstadborger. De 48 sidene er tettpakket med lesestoff! Mange vil nok også sette stor pris på et i praksis reklamefritt blad. 

Bidragsyterne er naturligvis bladets initiativtagere som har utgangspunkt i supportergrupperingen Supras Fredrikstad, men også mer kjente supporter- og fotballskribenter som Jan Rafn og Gla’bussens Gøran Karlsen er involvert. Jammen har ikke undertegnede ytt et lite bidrag også. Hovedfokuset er på FFK og noen generelle fotballtemaer som øl, helgefotball og fotballstadioner, men hockeyfolket får også sitt. Alt i alt er inntrykket meget positivt. Forfriskende deilig med en egen supporterfanzine med Fredrikstad-fokus!
 
Det er lenge siden vi hadde noe slikt i Fredrikstad. Plankehaugens medlemsblad Evig Aristokrat hadde nok et visst fanzinepreg de første årene, men Evig Aristokrat faller utenfor fanzinekategorien i dag. Dermed må vi tilbake til gode gamle Stadionhue utgitt av den eminente supporterskribenten Jon Syversen, også kjent som Lange-Jon, for å finne en ekte fanzine her i byen. Den døde nok ut fordi den i praksis var et enmannsprosjekt med få andre bidragsytere. Derfor er det viktig at flere dyktige skribenter melder seg på med bidrag til neste utgave av Ille Blad. Det er mye jobb med å produsere blader, og man mister fort energien om man også må tvinge folk til å skrive.
 
Det som er essensielt for at Ille Blad skal bli en suksess, er rett og slett at folk kjøper bladet. 20 kroner for interessant lesestoff bør alle ha råd til. Kjenner du en særping, kjøper du med et eksemplar til ham også. Det har jeg gjort! Kanskje fossetrollene blir inspirert av din misjonering slik at vi kan få litt god fanzinerivalisering også?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar