søndag 10. november 2013

Mens vi venter på Sarpsborg

For et par uker siden gjorde jeg meg morsom på særpingænes bekostning og postulerte at temaet for resten av FFKs sesong nå ble «Mens vi venter på Sarpsborg». Dette var et forsøk på å koble finkultur og idrett på en snedig måte i form av en omskriving av tittelen på Samuel Becketts kjente skuespill «Mens vi venter på Godot».

Alle humret og lo. Så langt alt vel, men det finnes også særpingær med en viss kulturell kapital. Derfor ble jeg til slutt konfrontert med handlingsforløpet i Becketts skuespill. For hvordan ender stykket? Godot kommer aldri. 
I kveld får vi sannsynligvis svaret på om Sarpsborg kommer eller ei. Alt annet enn seier borte mot Viking sender trolig særpingæne ned, for det er store sjanser for at Hønefoss eller Tromsø vinner mot motstandere med lite eller intet å spille for. Da kan begge lagene gå forbi på bedre målforskjell om S08 kun får uavgjort.  
Uansett, det er trist å konstatere at bortimot det eneste en stakkars FFK-supporter kan glede seg over ved sesongslutt er en eventuell særperetur til Adeccoligaen. Det er en mager trøst, og i kveld kan vår eneste glede bli tatt fra oss.
Min trøst er at fruen blir glad om laget fra den andre byen beholder plassen i toppdivisjonen. Da får hun en kortreist bortekamp neste år når Bodø/Glimt kommer på besøk.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar